Snow Fest – ediția a VIII-a | 24-31 Martie 2018 – Les 2 Alpes, Franța

 • Destinatie:
 • Durata: 7 nopti
 • Data Plecare: 24/03/2018
 • Data Sosire: 31/03/2018
 • Pret: De la 375 EURO

Dacă e vreo stațiune pe care s-o ții minte toată viața, care să nu doară la buzunar, care să nu fie prea departe de țară și care să-i satisfacă până și pe cei mai „umblați” schiori români, atunci vorbim de Les Deux Alpes. Din Alpii francezi. Și dacă e vreun festival de schi & party pe care să-l știe toți românii și care a devenit, în scurt timp, cel mai mare event românesc de schi din lume, atunci vorbim de Snow Fest. Din ce stațiune? Les Deux Alpes, bineînțeles.

Les Deux Alpes, a doua cea mai veche stațiune din Franța, e ca într-o uriașă „căldare”, între stânci albe și ghețari. E stațiunea apartamentelor cu multe paturi, stațiunea turiștilor care dorm puțin, mănâncă iute și umblă toată ziua în clăpari. E stațiunea stâncilor albe, pe care la fel de bine le vezi de pe ghețarul „La Grave”, cota 3.600, cum le vezi din balconul pensiunii, dimineața la cafea. În cifre, Les Deux Alpes înseamnă 225 km de domeniu schiabil, 92 pârtii și 3.600 m altitudine maximă. Pune la socoteală și celebrul, fabulosul Freestyle Land Snowpark, plus infrastructura turistică (pe pârtii și în stațiune), remarcabil de bine pusă la punct.

În primă fază, toate aceste date par suficiente pentru ca orice schior, indiferent de nivel și pretenții, să creadă că Les Deux Alpes e raiul sporturilor de iarnă. Stațiunea, însă, e mult mai mult decât atât. E, totodată, unul dintre cele mai bune locuri din Alpi pentru nightlife, spa, wellness și shopping. Avalanche, Le Dome, Brésilien, Smokey Joes și (mai ales) Pano Bar, de la cota 2.600, sunt doar câteva dintre cluburile pentru care stațiunea e ultra-celebră în lume și, în special, printre miile de români care participă, an de an, la Snow Fest.

Concluzie? Les Deux Alpes este schi, schi, schi. Plus party-uri nebune, bere pe terasă dis-de-dimineață la ora 13.00, bronzat pe pârtii și dans în clăpari, la peste 3.000 de metri înălțime. Pentru că totul, în Les Deux Alpes, are loc la înălțime.

 

Domeniu schiabil

Cu 225 km de pârtii de toate dificultățile și o altitudine maxima de 3.600 m, Les Deux Alpes este locul unde orice schior adevarat iși dorește sa ajungă.
x

Pârtii

Extrem de vaste, de lungi, de variate, pârtiile din Les Deux Alpes sunt dedicate atât începătorului căruia îi tremură genunchii în plug, cât și expertului care-și freacă geaca de stânci, în coborâre pe ghețarul „La Grave”. Vorbim de 92 de pârtii (11 negre, 19 roșii, 43 albastre și 19 verzi), care totalizează 225 km de domeniu schiabil amenajat (1.200 ha) și 25 de km de trasee pentru schi fond. De asemenea, există o diferență de nivel de 2 km de la cota 1.650 (unde se află stațiunea) până la 3.600 iar numărul tunurilor de zăpadă care asigură stratul de omăt indiferent de condițiile naturale depășește 200. În plus, pârtiile sunt ireproșabil amenajate; nu te încurci, nu te pierzi, știi tot timpul unde te afli iar racordurile dintre pârtii sunt fluente și nu te pun în situația de a da din bețe.

Cei care nu caută performanța în schi, vor găsi în Les Deux Alpes spațiul ideal pentru „promenadă”. Adică pentru coborâri ușoare, în cel mai dulce carving, pornind de la cota 3.400, pe „albastre” și „verzi”, fără întrerupere până jos. În plus, relieful din Les Deux Alpes (cumva „cu susul în jos”, adică pârtii line sus, abrupte jos, spre stațiune) e avantajos pentru începători, care astfel au acces în cele mai înalte zone.

Skipass-ul inclus în pachetul Snow Fest este valabil 6 zile pe domeniul Les 2 Alpes și include o intrare gratis pe zi la piscină sau patinuar, 2 zile de ski în stațiunea Alpe d’Huez / Oz / Vaujany și o zi în Serre Chevalier( pentru aceste stațiuni vom organiza transferuri in zilele de marți si miercuri, prețul pentru transfer fiind de 15 euro/persoană).

 

Instalații de transport pe cablu

În Les Deux Alpes vei vedea o încrucișare de telescaune și telegondole, care îți amintesc de nodurile rutiere din Germania. Și vei avea un singur skipass pentru toate. Les Deux Alpes are câteva superlative mondiale la nivel de tehnologie a „cablurilor”, iar cele mai renumite sunt acestea: telegondola Jandri Express (cea mai rapidă din lume; te duce în 24 minute din stațiune până pe ghețar) și Dôme Express Funicular, cel mai înalt din lume). În total, există 53 de instalații de transport pe cablu iar avantajul este că pornesc din oricare punct al stațiunii. Nu ai mult de mers și, practic, ai putea sta toată ziua cu schiurile în picioare, fără să trebuiască să te deplasezi aproape deloc de la un cablu la altul.

Off-piste

Când vorbim de „fructul interzis”, adică off-piste, Les Deux Alpes e unul din cele mai bune locuri unde găsești așa ceva. Spațiul de libertate nebună se întinde pe 765 ha, ceea ce înseamnă (în cazul unei ninsori proaspete) un paradis. Istoricul buletinelor meteo indică o grosime a stratului proaspăt de zăpadă ce depășește, de regulă, 50 cm, deci imaginează-ți ce înseamnă să plutești în așa ceva pe o înclinație 60 de grade, timp de minute bune… Deși cele mai vestite porțiuni de freeride sunt cele care coboară de la 3.568 m, pe fâșiile de omăt gros care trec printre crestele ghețarului „La Grave”, totuși cele mai iubite porțiuni sunt exterioarele pârtiilor Valentine, Fée 1, Super Diable 1.

 

Tarife: 375 Euro până în 17 Decembrie | 415 Euro – până în 24 Februarie | 455 Euro – după 24 Februarie

Pachetul Snow Fest include:

 • Cazare 7 nopți în apartamente
 • Skipass valabil 6 zile în Les 2 Alpes, 2 zile în Alpe d’Huez și o zi în Serre Chevalier
 • Taxa de stațiune
 • Lenjerie de pat
 • Acces la competiții
 • Acces la concertele și petrecerile din cadrul evenimentului
 • Reduceri în locațile de desfășurare a evenimentului

Servicii opționale:

 • Transport cu autocarul din Romania sau transfer de pe aeroporturi din Franța și Italia.
 • Lecții de ski și snowboard
 • Închiriere echipament sportiv (skiuri+clăpari sau placa+boots = aprox 60 Euro/6 zile)
 • Transfer in stațiunea Alpe d’Huez = 10 euro/persoană
 • Închiriere prosoape = 12 euro/persoană
 • Transport echipament sportiv din țară (doar pentru cei care aleg transport cu avionul sau mașina personală) = 20 Euro / 1 echipament(skiuri+clăpari / placă+boots)

 

Pachetul Snow Fest nu include:

 • Garanția pentru apartament = 60 euro/persoană, se achită la check-in. Garanția se restituie după intoarcerea în țară dacă apartamentul nu este deteriorat , și dacă acesta este curat. Ce înseamnă un apartament curat? Trebuie să aspirați și sa stergeti cu mopul , să lăsați vasele curate și să duceți gunoiul. În caz contrar se poate reține de către proprietar o anumită sumă din garanție . Daca nu mai aveți chef să faceți curat la plecare, trebuie doar să duceți gunoiul și să plătiți taxa de curățenie de 55 Euro / apartament de 4 persoane, 75 Euro / apartament de 6 persoane, 95 Euro / apartament de 8 persoane
Show Buttons
Hide Buttons

Aboneaza-te la NEWSLETTER!
si afla PRIMUL
CELE MAI BUNE
oferte de vacanta!