Pelerinaj la mormantul Parintelui Arsenie Boca

  • Destinatie:
  • Durata: 1 day
  • Data Plecare: 29/11/2019
  • Pret: De la 100 LEI

Credinciosii il numesc Sfantul Ardealului, chiar daca nu a fost canonizat, si vin cu miile pentru a se reculege la mormantul sau de la Manastirea Prislop, in inima Retezatului. Considerat un “fenomen unic in istoria monahismului romanesc”, amintirea Parintelui Arsenie Boca domina si acum, cu putere, locurile prin care acesta a trecut in anii pe care si i-a daruit credintei ortodoxe si Bisericii.

 

Arsenie Boca s-a nascut la 29 septembrie 1910 in Vata de Sus, Hunedoara si a murit in 2 noiembrie 1989 la Sinaia. Parinte ieromonah, teolog si artist plastic (muralist) ortodox roman, a fost staret la Manastirea Brancoveanu de la Sambata de Sus si apoi la Manastirea Prislop. Datorita personalitatii sale, era cautat de mii si mii de credinciosi, fapt pentru care a fost permanent hartuit de Securitate. A fost unul din martirii gulagului comunist, inchis la Securitatea din Brasov, dus la Canal, inchis la Jilava, București, Timișoara si la Oradea.

Este considerat de catre unii din ucenicii sai ca fiind cel mai mare duhovnic roman al secolului XX. La mormantul sau de la Manastirea Prislop din Tara Hategului se perinda zilnic sute de pelerini.

 

Program:

Pornire la ora 22:00 din fata Catedralei Romano Catolice, in data de 29 noiembrie 2019, pe ruta Satu Mare – Zalau – Cluj-Napoca – Alba Iulia – Silvasu de Sus. Sosire in jurul orei 05:00 la Manastirea Prislop. Returul va fi la ora 10:00, iar in functie de trafic vom face o scurta oprire la cetatea din Alba Iulia. Sosire in Satu Mare in jurul orelor 20:00.

 

Tariful include: transport cu autocar 3* si ghid insotitor din partea agentiei

Tariful nu include: cheltuieli personale

 

Imbarcari din Satu Mare, Zalau, Cluj-Napoca si Alba Iulia.

 

Show Buttons
Hide Buttons

Aboneaza-te la NEWSLETTER!
si afla PRIMUL
CELE MAI BUNE
oferte de vacanta!