Pelerinaj de Paste in Italia – Circuit autocar

 • Durata: 6 nopti
 • Data Plecare: 02/04/2017
 • Pret: De la 350 EURO

Un pelerinaj de Paste deosebit pe ruta Ljublijana – Treviso – Padova – Florenţa – Roma – Cascia – Assisi – Veneţia.

 

Ziua 1
ROMÂNIA – LJUBLIJANA – TREVISO (1050 km)

Plecare la ora 02:00 din Cluj Napoca pe ruta Baia Mare – Budapesta – Ljubliana – Trieste. După-amiaza o vom petrece în Slovenia, o mică ţară cu aproximativ 2 milioane de locuitori desprinsă din fosta Iugoslavie. Vom servi cafeaua într-unul din barurile din centrul capitalei, Ljubliana, locul unde Iason şi argonauţii săi au omorât dragonul, care a devenit simbolul oraşului. Vom trece peste râul Ljublianka pe Podul Triplu şi pe Podul Dragonului, vom vedea Fântâna celor 3 râuri ale Carniolei şi vom admira castelul reşedinţă a ducilor de Carintia. Cazare la hotel de minim 3* în zona Treviso.

Ziua 2
TREVISO – PADOVA – FLORENŢA – ROMA (575 km)

După micul dejun vom pleca spre Padova, iar pentru bucuria pe care o simţim în noi vom merge să mulţumim şi să ne rugăm pentru sănătate şi pentru multe alte bucurii la mormântul Sfântului Anton în Bazilica Sfântului Anton. Vom vedea, de asemenea, frumosul parc înconjurat de statui Prato della Valle şi Basilica di Santa Giustina, Piazza delle Erbe cu Palazzo della Ragione, Universitatea – a doua cea mai veche a Italiei, din 1222. După amiază ajungem la Florența. Pentru a vedea de unde a început Renașterea începem plimbarea noastră din Piazza del Duomo. Admirăm catedrala cu cea mai mare cupola din lume, palatul din care familia Medici a condus destinele Toscanei și capela cu sculpturile lui Michelangelo în care se odihnesc reprezentanții cei mai importanți ai familiei Medici. Trecem prin fața Palatului Vechi spre Ponte Vecchio peste râul Arno, atât de frumos încât nici nemții nu s-au îndurat să-l distrugă. Cazare la hotel de 3* în zona Roma. Optional cina.

Ziua 3
ROMA – VATICAN

După micul dejun intrăm cu trenul în Roma și începem pelerinajul nostru la Vatican. Vizităm Bazilica Sf. Petru cu statuia sfântului și admirăm Pieta lui Michelangelo, coborâm în subsolurile basilicii la mormintele papilor, apoi pe malul Tibrului ne îndreptăm pe lângă Castelul San Angelo (fostă reședință papală) spre Carcera Mamertină, în care se spune că au fost întemnițați Petru și Pavel. Mai vedem Coloseumul, Columna lui Traian și Biserica Sf. Petru în Lanțuri, în care se află opera neterminată a lui Michelangelo – Moise, și sub altar sunt ținute lanțurile în care a fost înlănțuit Sf. Petru. Cazare în același hotel din zona Roma. Optional cina.

Ziua 4
ROMA

După micul dejun intrăm din nou în Roma, unde vizităm celelalte 3 bazilici papale: San Giovanni in Laterano – episcopia Romei, în care sunt scările pe care Isus le-a suit la palatal lui Irod în Ierusalim, Santa Maria Magiore, construită după ce papei Silvestru i-a apărut Fecioara Maria în vis și Sf. Pavel în afara zidurilor. Cazare la același hotel din zona Roma. Optional cina.

Ziua 5
ROMA – CASCIA – ASSISI – TREVISO (640 KM) 

După micul dejun pornim spre nord. La Cascia vizităm biserica Sfintei Rita și la Assisi vedem bazilica papală etajată a Sf. Francisc și bisericuța Porziuncola din Santa Maria degli Angeli, care a avut un rol important în viața sfântului și în care şi-a petrecut și ultimele zile din viața pământească. Cazare la hotel de  3* în zona Treviso. (640 km)

Ziua 6
TREVISO – VENEŢIA (100 km)

După micul dejun intrăm în Veneția.  „Am văzut prima dată Piaţa San Marco acum zece ani” scria Bogdan Teodorescu. „De atunci am mai fost de câteva ori, în diferite anotimpuri, şi de fiecare dată am descoperit câte ceva, dar mai ales am revăzut, din nou şi din nou aceleaşi lucruri, m-am întors exact în aceleaşi locuri, am privit monumentele din aceleaşi unghiuri, am parcurs dimineaţa, la prânz şi seara aceleaşi trasee. Şi încă nu mi-a ajuns. Fiindcă nu mai am cum să o văd prima dată, încerc să o văd mereu încă o dată”. Insulele Murano – cu atelierele de sticlă, Burano – cu soţiile pescarilor aşteptându-şi soţii să se întoarcă de pe mare în căsuţe viu colorate, fiecare în altă culoare, făcând dantelă, sau Torcello – prima insulă locuită din lagună, astăzi aproape părăsită, doar cu catedrala bizantină a Veneţiei străjuind întinderea de ape încă din secolul al VII – lea, Piaţa San Marco – cu Bazilica, Palatul Dogilor şi Campanilla înaltă de aproape 100m, toate trebuie vizitate fiindcă sunt nedrept de frumoase. Cazare in zona Liublijana- Slovenia. Optional cina.

Ziua 7
MARIBOR- ROMÂNIA-(750 km)

Mic dejun. Calatoria noastra continua spre Slovenia spre orasul Bled desprins parca din basme. Cu o frumuseţe naturală de nedescris, localitatea slovenă, renumită pentru climatul său blând şi pentru curativele ape termale, se califică în rândul celor mai spectaculoase staţiuni alpine. Vizitam statiunea si castelul din Bled. Plecam spre Romania- Cluj Napoca- unde ajungem aproximativ la orele 23:00.


Tariful include:

 • transport cu autocar modern;
 • 6 nopti cazare cu mic dejun, la hotel  3*
 • vizite ghidate – insotitor grup din Romania

Tariful nu include:

 • intrarea cu trenul și croaziera pe insule în Veneția – aproximativ 25 euro;
 • pachet 5 cine – 60 euro/ persoana
 • biletele de transport public în Florența – aproximativ 2,5 euro;
 • biletele de intrare pentru vizitarea obiectivelor turistice (muzee, aşezăminte de cult etc.) şi nici eventualii ghizi pentru acestea, alte vizite decat cele prevazute in program
 • asigurarea medicală de călătorie;

Data de plecare: 02.04.2017

Tarif: 350 euro / persoana in camera dubla Supliment camera single: 120 euro/persoana
Show Buttons
Hide Buttons

Aboneaza-te la NEWSLETTER!
si afla PRIMUL
CELE MAI BUNE
oferte de vacanta!