Paste 2015 in Israel

 • Destinatie:
 • Durata: 6 nopti
 • Pret: De la 599 EURO

Statul Israel, o tara in Orientul Mijlociu situata pe coasta estica a Marii Mediterane, conform cu Proclamatia de Independenta din 14 mai 1948 se autodefineste ca un stat evreiesc si democratic (democratie parlamentara). Populatia Israelului este predominant evreiasca, cu o minoritate araba consistenta, de confesiune musulmana sunita, iar, in mica parte, de confesiuni crestine sau druzi. Israelul se invecineaza, de la nord la sud, cu Libanul, Siria, Iordania si Egiptul. Israelul are iesire la Marea Mediterana, la golful Eilat (Akaba) si la Marea Moarta.

 

Sfintele Sarbatori de Paste in Tara Sfanta, ISRAEL

PERIOADA: 07 – 13.04.2015 (7 zile / 6 nopti)

BONUS! O noapte de cazare in Bethleem!

Program

Ziua 1 TEL AVIV – HAIFA – TIBERIAS

Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) la ora 08:00 cu conducatorul de grup din partea agentiei. Imbarcare cursa EL AL, LY 574 Bucuresti (10:45) – Tel Aviv (13:40), Aeroport Ben Gourion. Deplasare pe coasta Mediteranei spre Haifa, oras-port, aflat intr-un mare golf la poalele Muntelui Carmel. Vizitarea Manastirii Stela Maris (Steaua Marii), cu altarul deasupra grotei Proorocului Ilie Tezviteanul. Vom admira Templul Cultului Bahai, cu gradinile suspendate (patrimoiu UNESCO). Parasim Haifa si ne indreptam spre Tiberias. Cina si cazare la hotel ctg. Turist  in Tiberias.

Ziua 2 MUNTELE TABOR – NAZARET – TABGHA – CAPERNAUM

Mic dejun. Deplasare la Nazaret, vizitarea Bisericii ortodoxe Sf. Gavril, cu Izvorul Mariei si a Bisericii catolice Buna Vestire, cea mai mare constructie de cult din Orientul Apropiat. Continuam cu Muntele Tabor, vizitarea Bisericii ortodoxe ridicata de Parintele Rosetti, pe locul unde s-a petrecut ”Schimbarea la Fata” (transfer maxi-taxi 5 euro/pers.).Capernaum – oras denumit si “Cetatea Domnului”, vizitarea vestitului loc unde Iisus a predicat, casa Sf. Petru. Tabgha, unde Iisus a savarsit minunea inmultirii painilor si a pestilor. Muntele Fericirilor, vizitarea Bisercii. Yardenit, “locul amenajat al Botezului” lui Iisus. Optional (in functie de timp si numar solicitari) plimbare cu o copie a “barcii lui Iisus” pe apele Marii Galileii (cca. 10 eur/persoana) si vizita la Capris-celebra fabrica de aur si diamante. Cina si cazare in Tiberias.

Ziua 3 JERIHON – IERUSALIM – BETHLEEM

Mic dejun. Deplasare spre Jerihon, cel mai vechi oras din lume, amplasatin Cisiordania, viitorul stat Palestina. Vizita la Biserica grec-ortodoxa unde vom vedea “Dudul lui Zaheu” (1 USD/persoana), continuam cu Biserica Romaneasca avand hramul “Tuturor Sfiintilor” şi Caminul Romanesc. Privire spre Muntele Carantania, unde Mantuitorul a fost ispitit de Diavol. Qumran (vechiul centru al Esenienilor), la Marea Moarta. Scurta oprire la magazinul de produse cosmetice &restaurant autosevire. In caz de timp favorabil, intrare la strandul Chibutzului Kalia şi baie (45 minute) in apa sarata a Marii Moarte. Cina si cazare la hotel in Bethleem.

Ziua 4 IERUSALIM – BETHLEEM

Mic dejun. Incepem pelerinajul urcand pe Muntele Maslinilor, pentru a vedea de sus panorama Ierusalimului şi a Sfintei Cetati.    Vizitarea Bisericii Pater Noster (Tatal nostru) si a Bisericii Dominus Flevit (Domnul a plans). Gradina Getsimani cu Biserica Natiunilor, Biserica Mormantului Maicii Domnului. Vom intra în Cetatea Sfanta prin Poarta Sfantului Arhidiacon si Intai Mucenic Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Drumul Crucii) cu cele 14 staţii in care s-a oprit Domnul pana la Sfantul Mormant. Urcare pe Golgota, inchinare la Piatra Ungerii, vizitarea paracliselor sfinte. Cina si cazare la hotel 4* Bethleem.

Ziua 5 IERUSALIM – BETHLEEM

Trezire matinala pentru participarea la ceremonia Venirii Sfintei Lumini in Biserica Sfantului Mormant.Se recomanda tinuta decenta!
Ora 06:00 mic dejun. Deplasare cu autocarul la una dintre Portile Cetatii Sfinte pentru a incerca intrarea in incinta Cetatii, in apropierea Sfantului Mormant (datorita numarului mare de pelerini, NU se garanteaza accesul in zona Sfintei Biserici). Program liber in Sfanta Cetate sau Ierusalim! Ora 15:00 – Dupa venirea Sfintei Lumini, întalnire la Poarta Jaffa pentru deplasare pe Muntele Sionului, la Biserica Adormirii Maicii Domnului , Foişorul „Cina cea de Taina” şi mormantul Marelui Rege David. Vizita la zidul Plangerii.
Cina şi cazare la hotel in Bethleem.Ora 23:15 (OPTIONAL) Participare la Sfanta Liturghie de Paste de la miezul noptii la Biserica Romaneasca din Ierusalim (se asigura transport auto).

Ziua 6 IERUSALIM – BETHLEEM

“HRISTOS A INVIAT!”
Mic dejun. Bethleem. Vizitarea Bisericii grec-ortodoxe si a Criptei unde S-a Nascut Domnul, a Bisericii romano-catolice Sfanta Ecaterina si a Grotei Laptelui. (BONUS!) Continuarea drumului in desert cu microbuze arabe, pentru vizitarea Manastirilor Sfantul Teodosie (sec.VI) si Sfantul Sava cel Sfintit (sec.V).Vizită la Ein Karem – patria Sfantului Ioan Botezătorul-cel mai mare Om născut de o femeie. Vizitarea Bisericii Sfantul Ioan şi a Fântânii Fecioarei Maria .Cina festiva de Paste si cazare hotel in Bethleem.

Ziua 7 IERUSALIM – LUD – TEL AVIV

Mic dejun. Vizita de despartire la Sf. Mormant si program liber in Cetatea Sfanta. Deplasare la Lud, antica Lida, vizitarea Bisericii unde se afla Moastele si Lantul cu care a fost legat Sf. Gheorghe Biruitorul. Ora 14:15 transfer la Aeroportul international Ben Gourion pentru formalitatile de plecare spre tara: cursa El Al – LY 571 Tel Aviv – Bucuresti , sosire dupa ora 20:30.
SERVICII INCLUSE:
 • Transport avion (Compania EL AL), Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti;
 • Asistenta (la Tel Aviv) in aeroport la sosire si la plecare;
 • 6 nopti cazare cu demipensiune (mic dejun + cina) la hotel 3*sup/ 4*, dupa cum urmeaza: 2 nopti Tiberias, 4 nopti Bethleem;
 • Transport autocar modern (dotat cu aer conditionat) pentru executarea programului;
 • Intrari la obiectivele precizate in program;

BONUS: vizitarea Manastirilor Sf. Teodosie (sec.VI) si Sf. Sava cel Sfintit (sec.V).
Ghid local – vorbitor de limba romana la principalele obiective din Ierusalim si Bethleem
Insotitor de grup

NU SUNT INCLUSE:

 • Taxele de aeroport (obligatorii): 155 EURO / persoana (pot suferi modificari) – se achita la agentie;
 • Transfer microbuz Muntele Tabor (obligatoriu): 10 EURO/persoana – se achita la agentie;
 • “Tips” (bacsisuri) – se obisnuieste in Zona Orientului Apropiat, inclusiv in Israel: 30 EURO/persoana; pentru ghizii locali, soferi, restaurante, hoteluri), se achita la fata locului reprezentantului agentiei locale;
 • Asigurarea medicala;
 • Asigurarea storno (optionala, se incheie odata cu semnarea Contractului de comercializare a pachetului de servicii turistice).

 

NOTA:
Autoritatile israeline isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentiile organizatoare nu poate fi facute raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra  oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statul Israel.

Show Buttons
Hide Buttons

Aboneaza-te la NEWSLETTER!
si afla PRIMUL
CELE MAI BUNE
oferte de vacanta!