Circuit Bratislava – Praga – Dresda

  • Durata: 3 nopti
  • Pret: De la 170 EURO

Pornim din tara dis-de-dimineata si traversam Ungaria, nu insa fara a ne bucura de un tur panoramic in care sa admiram obiectivele turistice cele mai importante din Budapesta. Prima oprire din calatoria noastra este la Bratislava. Frumoasa capitala a Slovaciei promite sa ne incante cu arhitectura si atmosfera specifice. In cea de-a doua zi de circuit turistic suntem in Praga. Orasul de aur al Cehiei este, pe buna dreptate, una dintre cele mai populare destinatii din Europa. Vom afla de ce pe parcursul unei zile intregi petrecute pe stradutele, in pietele, muzeele, catedralele si palatele sale. In cea de-a traia zi vom face o incursiune in Dresda, oras istoric considerat a fi cel mai frumos din Germania. Jumatate din ultima zi o vom petrece tot in Praga, pentru cumparaturi.

 
Ziua 1
Romania – Bratislava – Praga

Plecare dimineata devreme din tara. Traversam  nordul Ungariei. Ajungem la Budapesta.  Tur panoramic cu autocarul prin orasul cunoscut sub numele de „Perla Dunarii” la obiectivele: Piata Eroilor, cu Monumentul Millenium, Bd Andrassy, Opera de Stat, Biserica Sf. Stefan, malurile Dunarii, Podul cu lanturi, Podul Elisabeta, apoi admiram Monumentul Gellert . In jurul amiezii  vom face o oprire pentru o scurta vizita in Bratislava– capitala Slovaciei, Biserica Incoronarii Mariei Tereza (Coroana Imperiului Austro-Ungar), Castelul Bratislava, Palatul Grassalkovich. Ne indreptam apoi spre Praga, bijuteria Cehiei. Cazare hotel 3* in Praga.

Ziua 2
Praga – Orasul de Aur!

Mic dejun. Vizitam Praga, „orasul de aur” sau „orasul celor 100 de turnuri”, capitala Cehiei, situata pe raul Vltava, locul nasterii lui Franz Kafka  si orasul Castelului Hrad, bijuterie baroca suspendata pe malul vestic al raului… Vizita porneste de pe Dealul Hradcany, de la Castelul Hrad, un ansamblu superb de palate rezidentiale, curti interioare, porti si biserici, dintre care se remarca: Palatul Regal si Biserica Sf. Gheorghe. Bijuteria Hradului este insa catedrala gotica Sf. Vitus, una dintre cele mai frumoase biserici ale Cehiei. Vizita la Manastirea  Loreto sau ,, casa rugaciunilor”’ , cel mai important centru de pelerinaje din Cehia. In complexul monahal gasim ,, casa Sfintei Fecioare ‘’ ,biserica si muzeul manastirii. Un alt punct touristic important al Pragai pe care il vizitam este Mânăstirea Strahov care reprezintă una dintre cele mai importante clădiri istorice din Praga, situată lângă Castelul Cernin şi “găzduind” o serie de edificii impresionante, printre care: Basilica Fecioarei Maria, Amfiteatrul Teologic, Camera curiozităţilor, Amfiteatrul filosofic şi, nu ultimul rând, Biblioteca Strahov. . Ne continuam vizitele in Praga. Vizitam Orasul vechi (Stare Mesto), pornind din Piata Orasului Vechi (Staromestske Namesti), cu:Biserica Sf. Maria din Tynn si celebrul Turn al Primariei, cu ceasul astronomic vechi de peste 500 de ani. Pe stardutele care duc la Podul Carol gasiti magazine pline de: jucarii din lemn, obiecte din portelan, cristal de Bohemia, lumanari parfumate, bijuterii superbe, palarii, papusi de portelan, alte obiecte de artizanat, printre care se strecoara restaurantele cu specific local, recunoscute pentru mancarurile savuroase, dar mai ales pentru berea Plzen. Pe stradutele inguste si pietruite ajungem la Podul Carol (Karluv Most) – cel mai faimos pod medieval din Praga, construit din piatra. Optional: croaziera  pe Vltava de unde Praga se deschide in toata splendoarea ei. Timp liber seara in Praga. Cazare si cina hotel 3* in Praga.

Ziua 3
Praga – Dresda – Praga

Dupa micul dejun  ne indreptam spre  Dresda, ( 150 km) care  reprezinta una dintre cele mai bogate comori culturale din toata Germania.  Dresda, orasul denumit Florenta de pe Elba este considerat de catre unii cel mai frumos oras al Germaniei. un oras cu o istorie si o mostenire fascinanta, care se manifesta prin colectia extinsa de atractii turistice.  Complet refacut dupa ce a fost aproape in totalitate distrus in incendii in cel de-al 2 lea razboi mondial, Dresda  se deschide splendid in fata noastra cu minunatele –I capodopere arhitecturale. Prima vizita va fi in Piata Teatrului  inconjurata de cladiri magnifice: Zwinger, Castelul, Catedrala Catolica, Opera Semper. Vizita   la Palatul Zwinger, capodopera  a barocului german unde vom intra in Galeria de Arta a Marilor Maestri. Intoarcere in Praga. Cazare si cina hotel 3* in Praga.

Ziua 4
Praga – Romania

Mic dejun. Dupa micul dejun vom avea o pauza de cumapraturi in unul din marile magazine din Praga   In jurul amiezii ne imbarcam pentru intoarcerea in Romania  unde vom ajunge in cursul noptii.

Tariful include:

  • transport cu autocar modern
  • 3 nopti cazare cu mic dejun la hotel 3*
  • 2 cine
  • vizite ghidate – ghid autorizat de Ministerul Turismului

Tariful nu include:

  • toate vizitele si opririle optionale, intrari la muzee sau alte obiective turistice
  • asigurarea medicala de calatorie

Date de plecare: 23.07.2015 / 30.11.2015

Imbarcari din: Baia Mare, Satu Mare, Oradea, Arad, Tg. Mures, Ludus, Turda, Cluj-Napoca, Sebes, Alba Iulia, Aiud

Show Buttons
Hide Buttons

Aboneaza-te la NEWSLETTER!
si afla PRIMUL
CELE MAI BUNE
oferte de vacanta!