Ghid turistic pentru un city break la Amsterdam – ajutorul tau  in planificarea unei escapade de neuitat! Pentru ca acest oras este un tezaur de istorie si cultura, dar totodata si locul ideal pentru distractie, trebuie sa profiti de fiecare secunda petrecuta in acest oras.  Astazi iti prezentam atractiile turistice si activitatile pe care trebuie neaparat sa le pui pe lista pentru a te bucura de un un city break complet in Amsterdam.

 

Ghid turistic pentru un city break la Amsterdam de 3 zile

 

Denumit si “Venetia Nordului” , cu peste 100 de canale care strabat orasul,  Amsterdamul este un oras elegant si nonconformist, promitand aventuri la tot pasul.

Inainte de toate, iti recomadam achizitionarea cardului I Amsterdam pentru a-ti facilita intrarea la muzee si pentru a beneficia de reduceri la transport, cafenele si diverse atractii turistice.

 

 

Ziua 1

Orice city break in Amsterdam incepe cu o plimbare prin centrul orasului, unde te asteapta cele mai cunoscute piete, parcuri si cartiere rezidentiale.

Asigura-te, in primul rand, ca treci prin Piata Dam, situata in sufletul orasului. Acolo vei putea admira cele mai importante cladiri ale capitalei care o inconjoara. Acestea sunt:  Palatul Regal, Grand Hotel Krasnapolsky si Muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds. In centrul pietei se afla Monumentul National, construit in 1956 in memoria victimelor din cel de-al Doilea Razboi Mondial, cu o inaltime de 22 de metri.

Pentru o plimbare culturala, treci prin Piata Rembrandtplein, ce il comemoreaza pe marele pictor flamand Rembrandt van Rijn. Statuia acestuia este plasata in centrul pietei, alaturi de altele mai mici, 22 la numar. Acest grup statuar infatiseaza imaginea din celebrul tablou Rondul de noapte.

Farmecul Amsterdamului consta, insa, in plimbarile pe stradutele inguste de-a lungul carora se afla vestitele cladiri gri-caramizii, specifice arhitecturii orasului. Un cartier impresionant prin care trebuie sa te plimbi este Cartierul Golden Bend. Aceasta este cea mai faimoasa zona rezidentiala din Amsterdam, fiind considerata o bijuterie a Epocii de Aur.

Un alt cartier celebru al Amsterdamului este Cartierul Rosu, situat intre Niewmarkt si Piata Dam. Vitrinele cu dame imbracate sumar, cluburile de noapte, cabaretele si cinematografele pentru adulti sunt atractiile principale pentru curiosi, dar si pentru cei care doresc sa se bucure  de extravaganta locului. Tot in Red Light District poate fi gasita si Biserica Veche, cea mai veche cladire a Amsterdamului.

Daca vrei sa iesi din zona citadina a orasului, te poti plimba prin parcurile Amsterdamului. Cel mai popular parc din oras este Parcul Vondel, perfect pentru o plimbare cu bicicleta sau pentru a  te relaxa pe marginea lacului. Insa, daca vrei sa iti tragi sufletul dupa o plimbare prin oras si sa iei o gustare rapida, poti face un popas pe o banca in Parcul Amstel.   

 

  

 

Ziua 2

Pentru ca in Amsterdam cultura si istoria se impletesc armonios, iti recomandam o sesiune de vizitare a muzeelor, pentru care va fi nevoie sa iti rezervi cel putin o zi.

In varful listei se afla Rijskmuseum sau Muzeul National Olandez. Cea mai cunoscuta colectie a muzeului o reprezinta “Operele de arta ale Maestrilor din Epoca de Aur a picturii olandeze”. De asemenea, cladirea adaposteste si cea mai mare biblioteca de arta si istorie a artei din Olanda.

Daca esti iubitor de arta, asigura-te ca treci pe la Muzeul Van Gogh, in care poti admira o colectie impresionanta de tablouri ale acestuia, dar si ale altor pictori celebri. Combina cultura cu distractia, vizitand muzeul figurilor de ceara Madame Tussauds si intalneste-ti vedetele preferate in marime naturala.

Un alt muzeu foarte cunscut este Casa Annei Frank, acolo unde amintirea Holocaustului, eveniment trait si relatat de adolescenta in jurnalul sau, este inca vie. Astazi locuinta in care Anne Frank, familia sa si cativa prieteni ai familiei s-au ascuns de opresiunile nazistilor, poate fi vizitata de catre turisti. Din cauza numarului mare de turisti, insa, trebuie sa iti faci rezervare pe site cu cateva saptamani inainte de vizita.

Alte muzee care merita vazute sunt: Muzeul Tropical, Muzeul Hermitage, Muzeul de Istorie, Centrul Stiintific NEMO, Casa Memoriala Rembrandt, Muzeul Lalelelor si  Muzeul Istoric Evreiesc.

 

 

Ziua 3

Ultima zi este pentru distractie. Asadar, iata o lista cu ce mai poti face in Amsterdam:

  • Inchiriaza o bicicleta
  • O croaziera pe canalele Amsterdamului
  • O poza cu celebrul semn I Amsterdam
  • Viziteaza Gara Centrala
  • O poza cu morile de vant
  • Cumpara un buchet de lalele
  • Mananca hering proaspat
  • O plimbare pe Podul Iubirii
  • Bea o cafea intr-o cafenea celebra – Dampkring sau Green House
  • Un tur ghidat gratuit

 

  

 

Speram ca acest ghid turistic pentru un city break la Amstedam ti-a fost de folos si te-a convins si pe tine sa iti rezervi un city break in acest oras! Contacteaza-ne acum pentru mai multe informatii si oferte.