O vacanta in Turcia este pentru turistii din lumea intreaga o experienta pe care si-ar dori sa o repete an de an. Turcia este recunoscuta pentru serviciile sale impecabile in domeniul ospitalitatii, la preturi avantajoase, dar, bineinteles, exista numeroase alte motive pentru a-ti petrece chiar urmatoarea vacanta in Turcia. Citeste in continuare si convinge-te singur!

 

De ce sa mergi in vacanta in Turcia?

 

1. Cazarea

Unul dintre cele mai importante avantaje ale unei vacante in Turcia este cazarea. Hotelurile si resorturile din Turcia se remarca prin lux, zecile de facilitati, serviciile de tip all inclusive si ultra all inclusive. De asemenea, multe dintre hoteluri detin plaje private, piscine interioare si exterioare, parcuri acvatice, servicii de SPA si Wellness.

 

Motive sa mergi in vacanta in Turcia

 

2. Atractiile turistice

Turcia este un adevarat tezaur de istorie, cultura si atractii turistice naturale. Acesta este locul in care numeroase civilizatii si culturi si-au pus amprenta incepand chiar de acum 25. 000 de ani, cum ar fi islamicii, elenii, romanii, bizantinii, Imperiul Selgiuc si Otomanii, care au contribuit major la crearea unui testament cultural bogat pentru aceasta tara.

 

3. Sporturi acvatice si subacvatice

Pentru ca majoritatea resorturilor se afla pe coasta mediteraneana a Turciei, aceasta tara este raiul sporturilor acvatice si subacvatice. De obicei exista posibilitatea de a inchiria fie de la hotel, fie de pe plaje, echipamentul necesar pentru a desfasura aceste activitati. Cele mai populare sporturi acvatice si subacvatice in Turcia sunt scuba diving, snorkeling, wind surfing, kite surfing, white water rafting, dar foarte populare sunt si croazierele pe iaht.

 

  

 

4. Sporturi si activitati terestre

Daca mai devreme ti-am vorbit despre sporturile acvatice, ei bine, intr-o vacanta in Turcia poti desfasura o multime de alte activitati si sporturi chiar si pe uscat. De exemplu, poti merge in excursii de hiking sau catarat pe roci, zbor cu balonul cu aer cald, drumetii montane sau ciclism.

 

5. Bucataria turceasca

Acesta este inca un motiv intemeiat pentru a merge intr-o vacanta in Turcia in vara aceasta. Chiar daca esti sau nu un gurmand, bucataria turceasca poate vraji pe oricine gusta din preparatele sale traditionale. Asadar, daca ajungi aici, trebuie neaparat sa iti incepi ziua cu o cafea turceasca si cu vestita si delicioasa omleta menemen, preparata cu rosii, ceapa si ardei verde. Vezi aici mai multe preparate pe care sa le incerci in Turcia.

 

Motive sa mergi in vacanta in Turcia

 

6. Divertisment

Ajuns in Turcia, probabil vei fi uimit de faptul ca localnicii pun foarte mare accent pe distractie si petreceri. Viata de noapte este una foarte vibranta in majoritatea oraselor si statiunilor, iar oamenii au mereu chef de viata. De asemenea, chiar si in resorturi sunt organizate petreceri, spectacole, concerte si o multime de activitati care sa nu te lase sa te plictisesti nici macar o secunda.

 

7. Plaje superbe si clima prielnica

Pentru ca majoritatea plajelor sunt private, acestea se afla intr-o foarte buna conditie, sunt curate, linistite, nisipoase, iar apa este curata si limpede. Bineinteles, si celelalte plaje, deschise publicului larg, sunt foarte bine intretinute, deci poti merge linistit oriunde vezi mare si nisip. De asemenea, clima mediteraneana isi spune cuvantul, temperaturile fiind mereu foarte ridicate, perfecte pentru a sta la plaja. Sezonul se deschide de obicei in mai si tine pana la sfarsitul lui septembrie.

 

  

 

8. Shopping-ul

In Turcia exista foarte multe targuri si bazaruri de unde vei putea cumpara suveniruri si cadouri autentice, precum covorase tesute manual sau o multime de alte produse handmade, care nu te vor lasa sa pleci fara sa achizitionezi ceva.

 

Aceasta a fost lista noastra cu motive pentru a merge intr-o vacanta in Turcia. Daca te-am convins si pe tine, atunci contacteaza-ne acum, iar noi te vom ajuta sa gasesti oferta de vacanta ideala pentru tine si familia ta!