City Break Milano – pentru o primavara colorata si marcata de momente memorabile! Daca inca nu stii care este urmatoarea ta destinatie de vacanta, hai la Milano! Iti prezentam top 5 atractii turistice in Milano pe care trebuie neaparat sa le vezi cu ochii tai daca ajungi in acest oras de vis.

Milano este unul dintre cele mai populare orase europene, primind anual milioane de turisti din toate colturile lumii, toti nerabdatori sa-si scrie povestile pe stradutele fermecatoare ale orasului. Acesta este cel mai important oras din nordul Italiei, fiind capitala Lombardiei si, totodata, unul dintre cele mai importante centre financiare si comerciale din intreaga lume.

City Break Milano – Top 5 atractii turistice

 

Ce iti trece prin minte atunci cand te gandesti la Milano? Cel mai probabil iti imaginezi magazine celebre si turisti plimbandu-se in jurul tau cu plase de cumparaturi. De asemenea, vizualizezi case de moda, Domul din Milano si cafenele sau restaurante luxoase. Dar acest oras este mult mai mult de atat. Acesta este locul in care se intersecteaza arta, cultura, moda si istoria. Citeste in continuare si descopera top 5 atractii turistice din Milano, pe care nu ai voie sa le ratezi in city break-ul tau. 😊

 

1. Domul din Milano

Cea mai populara atractie turistica din Milano si, totodata, cea mai emblematica constructie a acestui oras, Domul din Milano este un must see pentru oricine ajunge aici. Aceasta cladire impozanta este cea mai mare biserica gotica din Italia, fiind situata in centrul orasului, in Piazza del Duomo.

A fost nevoie de sase secole pentru ca aceasta catedrala sa fie finalizata. Domul din Milano este impresionant prin stilul sau arhitectural gotic si baroc, fatada alba si numarul de statui, cel mai mare din toata lumea, de 3.159. Intrarea in biserica este gratuita, insa pentru a urca pe acoperisul cladirii trebuie sa platesti intre 5 si 8 euro. Pretul variaza in functie de cum doresti sa urci, pe scari sau cu liftul.

 

City break Milano - Top 5 atractii turistice

 

 2. Galleria Vittorio Emanuele II

Inca un loc simbolic pentru Milano este si acest “mall” neobisnuit si unic. Acesta este proiectat pe patru etaje si o arcada dubla, cu acoperis din sticla. De asemenea, este unul dintre cele mai vechi centre comerciale din lume. Galleria gazduieste cele mai celebre nume ale modei italiene si internationale, si este locul perfect pentru o plimbare si o sesiune de shopping.

 

  

 

3. Fresca „Cina cea de Taina”

Trebuie sa pui neaparat pe lista manastirea Santa Maria delle Grazie. Acesta este locul care gazduieste una dintre cele mai celebre picturi ale pictorului renascentist Leonardo DaVinci, Cina cea de Taina. Iti recomandam sa iti faci o rezervare inainte de a ajunge aici. Doar 25 de persoane se pot afla in acelasi timp in incinta in care se afla pictura. Rezervarea costa 1.5 euro, iar biletul de intrare  costa 6.5 euro.

 

City break Milano - Top 5 atractii turistice

 

4. La Scala

Inca o atractie pentru pasionatii de arta si cultura este La Scala, una dintre cele mai importante case de opera din lume. Aceasta este situata in Piazza della Scala si gazduieste spectacole ale celor mai renumiti cantareti, compozitori si dansatori ai lumii. Cu siguranta este o experienta inedita sa asisti la un spectacol in impresionanta sala cu scaune rosii catifelate si sase etaje cu balcoane. Pentru a putea face asta, insa, trebuie sa iti faci o rezervare chiar si cu cateva luni inainte.

Chiar daca nu reusesti sa asisti la un spectacol, poti vizita muzeul aflat in incita cladirii, cu doar 5 euro, acolo unde vei putea admira o colectie interesanta de picturi, statui, costume si alte obiecte dedicate artei!

 

  

 

5. Castelul Sforzesco din Milano

Acest castel a fost ridicat in anii 1300 si a fost numit initial Castelul Poarta lui Jupiter, fiind cel mai mare monument civil din Lombardia.

A fost si este un monument important si simbolic pentru istoria orasului. Initial a avut rol de cetate, apoi de resedinta a lui Visconti Sforza, si nu in ultimul rand, de cazarma a orasului.

Castelul trebuie neaparat pus pe lista ta, intrucat gazduieste o colectie impresionanta de obiecte de arta, semnate de artisti celebri precum Andrea Mantegna, Tiziano si Tintoretto, dar si de sculpturi ale genialului Michelangelo. In sezon, un bilet pentru vizita completa a muzeului este de 15 euro, iar in extrasezon de doar 3 euro.

 

Acestea au fost top 5 atractii turistice in Milano, pe care nu trebuie sa le omiti in city break-ul tau! Vezi aici mai multe sfaturi si recomandari pentru un city break Milano si contacteaza-ne acum pentru a te ajuta sa-ti pui la cale o vacanta de neuitat!